Dušený fenykl v sýrové omáčce
50 min.

Ingredience
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.
- 2Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
- 3Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.
- 4Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.
- 5Podáváme s noky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.