Dušený fenykl v sýrové omáčce

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.
  • 2
    Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
  • 3
    Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.
  • 4
    Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.
  • 5
    Podáváme s noky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.