Dušený květák po římsku
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 3decilitryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůKvěták
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme.
- 2Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájený česnek a nasekanou petrželku, přidáme květák, vše osmažíme. Zalijeme 3 dl vody, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až květák změkne.
- 3Měkký květák upravíme na talířky, posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.