Dušený štěrbák
30 min.
Ingredience
- 300gramůŠtěrbák zahradní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1šálekVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
613 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý štěrbák nakrájíme na nudličky a rychle opečeme na oleji. Zalijeme vínem, osolíme, přidáme tymián, přisypeme nasekanou petržel a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.
- 2Před koncem dušení přidáme utřený česnek.
- 3Podáváme k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.