Dvoubarevný koláč s mascarpone
45 min.

Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 225gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMascarpone
- 150gramůMaliny
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr moučkový
- 400gramůOstružiny
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.
- 4Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.