Dvoubarevný koláč s mascarpone

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.
  • 4
    Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.