Dvoubarevný zmrzlinový dezert

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Bílá vrstva
  • Ozdoba
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 40gramůČokoláda hořká
    • 10gramůMáta
  • Tmavá vrstva
    • 250gramůČokoláda na vaření
    • 2lžíceKoňak Armaňak
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.
  • 2
    Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.
  • 3
    Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.
  • 4
    Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.
  • 5
    Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.
  • 6
    Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.
  • 7
    Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.
  • 8
    Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.
  • 9
    Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.