Dýně s hruškovým přelivem
28 min.
Ingredience
- Zálivka
- 40gramůHruška asijská nashi
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůDýně
- 2lžičkyPetržel - nať
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
26 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
495 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme.
- 2Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky.
- 3Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout.
- 4Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.