Dýňová polévka s kardamomem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůDýně
 - 1400mililitrůVývar slepičí
 - 160gramůŠalotka
 - 40gramůZázvor mletý
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 10gramůKardamom
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 20gramůSezamová pasta
 - 40gramůOlej olivový extra panenský
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme.
 - 2Poté ji nalijeme do misek a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.