Dýňové lívance s borůvkovým džemem
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 375mililitrůMléko kefírové
- 400gramůProtlak dýňový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 250gramůDžem borůvkový
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
810 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
- 2Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
- 4Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.