Dýňové lívance s borůvkovým džemem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 375mililitrůMléko kefírové
    • 400gramůProtlak dýňový
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůDžem borůvkový
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 2lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
810 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
  • 2
    Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
  • 4
    Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.