Dýňové rizoto s chřestem
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 3lžíceOlej olivový extra panenský
 - 250gramůRýže Arborio
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 250gramůDýně
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 700mililitrůVývar zeleninový
 - 1lžičkaMáslo čerstvé
 - 100gramůSýr Parmezán
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 12kusůChřest zelený
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.
 - 2Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.