Dýňovo-sýrový krém s oříšky
60 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
 - 4lžíceOlej sezamový
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusChilli paprička
 - 1,5lžícePetržel kudrnka
 - 0,5lžíceMeduňka
 - 20gramůMandle
 - 30gramůPistácie
 - 200gramůSýr smetanový tavený 45%
 - 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni (nejlépe Hokkaidó) omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Z dýně odstraníme semena a bílá vnitřní vlákna. Dužinu vydlabeme, pokrájíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Promícháme ji s pepřem, solí a polijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 40 minut. Občas dýni promícháme.
 - 2Mezitím omyjeme chilli papričku, petrželku kudrnku a meduňku. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Petrželku též pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a utřeme. Meduňkové lístky odložíme na ozdobu. Loupané mandle a pistácie drobně posekáme.
 - 3Upečenou dýni šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme, přidáme do ní česnek, sůl, pepř, tavený smetanový sýr a dýni vyšleháme na jemný krém.
 - 4Dýňovo-sýrový krém ozdobíme lístky meduňky. Podáváme k čerstvému křupavému pečivu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.