Espresso granita

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 300mililitrůKáva Espresso
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Sacharidy
25 g
Cukr
25 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.
  • 2
    V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.
  • 3
    Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.
  • 4
    Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.
  • 5
    Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 5. 2016
Espresso granita
Kávovou granitu v létě dělávám, je to fajn osvěžení. Jen nedávám vanilkovou tresť a dávám méně cukru. Ale to už je na chuti každého. Nevím, co znamená v postupu mraznička na nízký stupeň, já ji mám nastavenou na -18°C. Pokud mrznoucí směs promíchaváme a krystaly ledu rozbijeme, tak pak ve stejné podobě už granita zůstane. Takže se může udělat na několik dní dopředu. Velmi doporučuji vyzkoušet.🙂