Estragonové kuře se žampiony
70 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyEstragon
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 450mililitrůVývar slepičí
- 200mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
99 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
- 2Kuřata omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Do každého kuřete vložíme 1/2 snítky estragonu. Kuřata opečeme v pekáči na másle po všech stranách dozlatova. Přidáme brambory, očištěné, rozpůlené žampiony a slaninu nakrájenou na nudličky. Podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Občas podlijeme zbylým vývarem.
- 3Podáváme ozdobené lístky estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.