Estragonové kuře se žampiony

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
99 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
  • 2
    Kuřata omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Do každého kuřete vložíme 1/2 snítky estragonu. Kuřata opečeme v pekáči na másle po všech stranách dozlatova. Přidáme brambory, očištěné, rozpůlené žampiony a slaninu nakrájenou na nudličky. Podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Občas podlijeme zbylým vývarem.
  • 3
    Podáváme ozdobené lístky estragonu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.