Falcký vinný řízek
30 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 3lžíceOlej stolní
- 130mililitrůVíno červené
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a lehce naklepeme. Po obou stranách posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme 2 lžícemi oleje.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Rozehřejeme pánev s trochou oleje, řízky smažíme na středně velkém plameni po obou stranách 3 minuty, vyndáme.
- 4Rozehřejeme na pánvi zbývající olej, cibuli necháme asi 7 minut lehce zhnědnout. Přidáme rajčatový protlak a víno, necháme krátce přejít varem a ochutíme. Řízky položíme do omáčky, přikryjeme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.