Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme na 10 minut do vody, poté toast vymačkáme. Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s toastovým chlebem, šalotkou, najemno nasekanou pažitkou, libečkem, vejci, hořčicí, solí, pepřem, mletou paprikou a vše důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme bochník.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a bochník sekané na něm ze všech stran opečeme. Poté sekanou vložíme do připraveného pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme 60 minut.
  • 3
    Rajče omyjeme, nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninovým vývarem a během pečení touto směsí maso podléváme. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou omáčku slijeme do menší misky, přidáme bílý jogurt, osolíme, opepříme.
  • 4
    Sekanou krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.