Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou
95 min.

Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 600gramůHovězí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusRajčata
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůJogurt bílý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme na 10 minut do vody, poté toast vymačkáme. Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s toastovým chlebem, šalotkou, najemno nasekanou pažitkou, libečkem, vejci, hořčicí, solí, pepřem, mletou paprikou a vše důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme bochník.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a bochník sekané na něm ze všech stran opečeme. Poté sekanou vložíme do připraveného pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme 60 minut.
- 3Rajče omyjeme, nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninovým vývarem a během pečení touto směsí maso podléváme. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou omáčku slijeme do menší misky, přidáme bílý jogurt, osolíme, opepříme.
- 4Sekanou krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.