Farfalle s artyčoky a slaninou
25 min.

Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 180gramůArtyčoky
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůŠalotka
- 1kusCitrony
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících rozpáleného oleje je orestujeme společně s nakrájenou šalotkou.
- 2Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na proužky, teplotu snížíme a restujeme bez pokličky cca 15min.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, ochucené kouskem citronové kůry a dvěma stonky tymiánu, al dente a scedíme.
- 4Artyčoky ochutíme solí, zakápneme citronovou šťávou, přidáme těstoviny, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.