Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 375gramůTěstoviny Farfalle
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 250gramůHrášek mražený
 - 1hrstSýr Parmezán
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 3plátkyProsciutto sušené
 - 1lžičkaSůl
 - 3litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
40 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 2Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na tenké plátky a na rozehřátém másle cca 5min orestujeme doměkka. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou šunku, zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a ochutíme solí. Zakryjeme pokličkou a asi 5min zahříváme.
 - 3Omáčku nalijeme do hrnce na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmazánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.