Farfalle se sardinkami
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
 - 250gramůSardinka obecná
 - 350gramůTěstoviny Farfalle
 - 120gramůRajčata
 - 200gramůCuketa
 - 40gramůPetržel - nať
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 3litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sardinky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je, jemně osušíme a pokrájíme na kousky. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme cibuli, pokrájíme a česnek lehce podrtíme.
 - 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Petrželku jemně nasekáme.
 - 3Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek tak, abychom je nechali zhnědnout. Přidáme kolečka cuket a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
 - 4Přidáme pokrájené sardinky a krátce je osmažíme, pak přidáme do pánve pokrájená rajčata, sůl a pepř a při střední teplotě vše 6-7 minut dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedímee je a promícháme s připravenou omáčkou se šproty a cuketami. Hotový pokrm posypme nasekanou petrželkou a horký podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.