Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem
40 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusSalát Polníček
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát Rosso
- 1hrstRajčata
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1kusSalát listový Dubáček
- Dresink
- 250gramůJogurt bílý
- 1decilitrMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit.
- 2Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky.
- 3Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.