Fazolková
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1250mililitrůVoda pitná
- 40gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePažitka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1219 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
94 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z poloviny mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme.
- 2Těsně před dovařením přidáme do polévky cibuli nakrájenou najemno a osmahnutou na tuku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem.
- 3Již nevaříme, jen prohřejeme.
- 4Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.