Fazolková

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1219 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
94 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z poloviny mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme.
  • 2
    Těsně před dovařením přidáme do polévky cibuli nakrájenou najemno a osmahnutou na tuku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem.
  • 3
    Již nevaříme, jen prohřejeme.
  • 4
    Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.