Fazolkový nákyp s rýží
50 min.

Ingredience
- 500gramůFazolky mražené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4decilitryMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekRýže dušená
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůSalám drůbeží
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.
- 2Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.
- 3Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.
- 4Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.