Fazolová polévka s rajčatovým protlakem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
  • 4
    Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.