Fazolové lusky na smetaně
30 min.
Ingredience
- 1750gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 20gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 850mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůKopr čerstvý
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.
- 2Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.
- 3Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.
- 4Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.