Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku
35 min.

Ingredience
- 30gramůTuk
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,06litrZakysaná smetana
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.
- 2Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.
- 3Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.
- 4Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.