Fenyklový salát s jablky
20 min.

Ingredience
- 3kusyFenykl sladký - hlíza
- 3kusyJablka
- 2kusyPomeranče
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžíceKečup
- 1kusLimetka
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Hlízy fenyklu opláchneme od nečistot a nakrájíme je na plátky. Na krájení můžeme použít škrabku, aby plátky byly co nejjemnější. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče také nakrájíme na malé kostičky.
- 2V misce stranou si smícháme jogurt, cukr a kečup. Šťávu z limetky vymačkáme do misky se zálivkou a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Pořádně zamícháme, aby se úplně rozpustil cukr.
- 3Nakonec zamícháme fenykl s ovocem a zalijeme zálivkou. Pořádně vše promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.