Filé smažené v pivním těstě
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 2lžičkySůl
 - 600gramůFilé rybí
 - 2kusyVejce slepičí
 - 600gramůBrambory vařené
 - 2lžícePetržel - nať
 - 113,9mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 200gramůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme.
 - 2Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh.
 - 3Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.
 - 4Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova.
 - 5Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.