Filety z mníka mořského se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 150mililitrůVývar rybí
- 600gramůMník
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uzenou slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, drobně nasekáme, smícháme s mletou paprikou a dáme stranou. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semena a bílé vnitřky a papriky nakrájíme na tenké proužky. V 1kávové lžičce oleje opečeme slaninu dosklovita. Přidáme nasekanou cibuli s mletou paprikou a krátce opečeme. Přimícháme mouku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo rybím fondem. Za stálého míchání směs povaříme a udržujeme teplou.
- 2Rybí filety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Filety protáhneme rozkvedlaným vejcem a na zbývajícím horkém oleji po obou stranách opékáme dozlatova asi 6minut. Dáme na mísu a udržujeme ve vyhřáté troubě teplé. Kroužky cibule, proužky papriky a žampióny podusíme na oleji, v kterém jsme opékali filety. Okořeníme solí a rozložíme na rybí filety. Přelijeme cibulovou omáčkou a posypeme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.