Filety z okouníka a žampióny
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůOkouník mořský
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŽampiony - sterilované
- 150gramůRajčata
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.