Flambovaný humr
20 min.
Ingredience
- 500gramůHumr
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůPastis
- 50gramůFenykl sladký - hlíza
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
733 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Humra rozmrazíme, podélně rozřízneme a položíme na plech, potažený papírem na pečení, hřbetem dolů a břišní částí vzhůru. Osolíme a opepříme. Čerstvý fenykl nakrájíme na tenké plátky a položíme na maso. Povrch poklademe hoblinkami másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
- 2Plech vyndáme, humra polijeme pastisem a zapálíme. Jakmile oheň uhasne, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.