Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem
30 min.

Ingredience
- 400gramůFlathead
- 120gramůStrouhanka
- 3lžičkyCitronová kůra
- 2lžičkyKari koření
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaKurkuma
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- Okurkový dresink
- 250mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceMáta
- 1kusOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici.
- 2Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice.
- 3V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.