Flíčky se sýrovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny flíčky
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
567 mg
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a postupně do ní vmícháme smetanu. Přidáme polovinu nastrouhaného sýru a krátce povaříme. Do částečně vychladlé omáčky zašleháme žloutky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Uvařené flíčky rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.