Francké noky
25 min.
Ingredience
- 375gramůMouka polohrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, celých vajec, mléka a lžičky soli vymícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Potom z těsta lžící vypichujeme noky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Necháme přejít varem, snížíme příkon tepla a noky zvolna vaříme s napůl odklopenou pokličkou asi 15 minut.
- 3Uvařené noky vyjmeme odpěnovačkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.