Francouzské pavézky
36 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyBriošky máslové
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
836 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.
- 2Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.
- 4Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.
- 5Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.