Francouzský citronový koláč
75 min.

Ingredience
- náplň
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyCitrony
- 5kusůVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 85gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 2lžíceCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce a vypracujeme těsto (můžeme přidat lžíci vody).
- 2Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na placku a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut v chladničce.
- 3Příprava náplně: Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme citronovou šťávu a kůru. Nakonec zašleháme smetanu. Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.
- 4Dno korpusu pokryjeme pečicím papírem, posypeme fazolemi a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.
- 5Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň a koláč pečeme v troubě při 140 stupních Celsia 30 minut.
- 6Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 7Citronový koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.