Francouzský citronový koláč

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce a vypracujeme těsto (můžeme přidat lžíci vody).
  • 2
    Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na placku a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut v chladničce.
  • 3
    Příprava náplně: Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme citronovou šťávu a kůru. Nakonec zašleháme smetanu. Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.
  • 4
    Dno korpusu pokryjeme pečicím papírem, posypeme fazolemi a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.
  • 5
    Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň a koláč pečeme v troubě při 140 stupních Celsia 30 minut.
  • 6
    Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 7
    Citronový koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený nastrouhanou citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.