Francouzský rýžový salát
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
 - 1lžičkaSůl
 - 130gramůSýr Niva (Rokfór)
 - 250mililitrůZakysaná smetana
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 5kusůŘedkvička
 - 4kusyRajčata
 - 1lžícePažitka
 - 0,5litrVoda pitná
 - 0,5kusOkurka salátová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
 - 2Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 3K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
 - 4Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
 - 5Podáváme s bílým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.