Francouzský rýžový salát
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 130gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůŘedkvička
- 4kusyRajčata
- 1lžícePažitka
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
- 2Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 3K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
- 4Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
- 5Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.