Francouzský závin
40 min.

Ingredience
- 200gramůSalám jemný
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 3kusyBrambory vařené
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Postup přípravy
- 1Z listového těsta vyválíme dva pláty.
- 2Každý plát posypeme nastrouhaným salámem, nastrouhanými bramborami a sýrem. Zakapeme rozšlehaným vejcem, okořeníme, podle chuti přisolíme a pevně zabalíme.
- 3Záviny upečeme v troubě dozlatova. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.