Frankfurtská pečeně z telecího masa

100 min.
Evropa

Ingredience

      • 1kilogramTelecí kýta
      • 220gramůPárky Frankfurtské
      • 2špetkySůl
      • 100gramůMáslo čerstvé
      • 30gramůOlej rostlinný
      • 2lžíceMouka pšeničná hladká
      • 700mililitrůVoda pitná
      • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    570 kcal
    Bílkoviny
    47 g
    Tuky
    41 g
    Sacharidy
    2 g
    Vláknina
    37 mg
    Cukr
    10 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
    • 2
      Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.
    • 3
      Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.