Frankfurtská pečeně z telecího masa
100 min.

Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 220gramůPárky Frankfurtské
- 2špetkySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
41 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
37 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
- 2Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.
- 3Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.