Fusilli s klobáskou
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
 - 1kusCibule
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
 - 1lžičkaChilli omáčka
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 280mililitrůVývar zeleninový
 - 300gramůTěstoviny Fusilli
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1hrnekSýr Parmezán
 - 400gramůKlobása - Čabajka
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1074 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
67 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Klobásky nejprve ze všech stran osmahneme, poté osušíme papírovými utěrkami.
 - 2V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Za častého míchání smažíme 6 minut, až je zelenina měkká. Přidáme papriku zbavenou zrníček a nakrájenou na tenké proužky. Poté nasypeme bylinky, sladkou papriku, přilijeme pálivou chilli omáčku. Smažíme při mírné teplotě dalších 6 minut, občas zamícháme.
 - 3Do pánve přimícháme nakládaná rajčata. Rozdělíme je pomocí vařečky na menší kousky, dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme při střední teplotě 12 minut, postupně přiléváme zeleninový vývar.
 - 4Zatímco se rajská omáčka vaří, nakrájíme osmahnuté klobásky šikmo na kousky dlouhé 1 cm.
 - 5Přidáme klobásky do omáčky, snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
 - 6Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.