Fusilli s kuřecím masem a krevetami
70 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 200mililitrůVíno bílé
- 180gramůFazole bílé sterilované
- 60gramůKrevety tygří - loupané
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
41 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
611 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.
- 2Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.
- 3V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.
- 4Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.
- 5Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.