Fusilli s kuřecím masem a krevetami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
41 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
611 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.
  • 2
    Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.
  • 3
    V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.
  • 4
    Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.
  • 5
    Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.