Garnáti s aioli
40 min.

Ingredience
- 12kusůGarnát obecný
- 200mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 12gramůČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1927 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
208 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
444 mg
Postup přípravy
- 1Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme. Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný. Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř. Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova. Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku. Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.