Gaskoňské kotlety
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 - 1kusCibule
 - 80gramůSlanina vepřová
 - 250gramůHouby čerstvé
 - 1lžičkaVegeta
 - 100mililitrůVoda pitná
 - 150gramůZakysaná smetana
 - 50gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, houby na kousky. Vykostěné kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Kotlety z obou stran osmažíme na rozpáleném sádle. Poté přeložíme na talíř a do výpeku dáme cibuli a lehce zpěníme. Poté přimícháme slaninu, roztavíme, přimícháme houby, poprášíme vegetou, přidáme kotlety, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 3Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, necháme přejít varem a polijeme tím kotlety.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.