Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
 - 100gramůCukr krupice
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžičkaHořčice
 - 2kusyOkurky nakládané
 - 1kilogramMrkev kořen
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 150gramůZakysaná smetana
 - 40gramůKapary sterilované
 - 1kusŠalotka
 - 0,5kusPetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Mrkev s natí očistíme, omyjeme, nať zkrátíme asi na 1cm a v mírně osolené vodě vaříme cca 8minut. Poté scedíme a necháme okapat.
 - 2Na suché pánvi roztavíme cukr a rozředíme ho asi 80ml vody a citronovou šťávou. Ve vzniklé tekutině mrkev prohřejeme.
 - 3Mezitím připravíme omáčku, uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kapary najemno nasekáme, nakládané okurky a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s hořčicí, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.
 - 4Mrkev přelijeme omáčkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.