Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1hrstBazalka
 - 350gramůLosos obecný
 - 500gramůBramborové noky
 - 4lžíceOlej olivový
 - 3kusyRajčata
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 1kusCitrony
 - 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme noky podle návodu, scedíme a necháme zakryté.
 - 2Lososa nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme.
 - 3Vyjmeme, do pánve nalijeme smetanu, přidáme noky a rajčátka nakrájená na čtvrtiny. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
 - 4Vložíme zpět lososa a zlehka promícháme.
 - 5Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky bazalky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.