Grapefruit v čokoládě

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusGrapefruity
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 150gramůCukr krupice
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 30gramůTuk
    • 30gramůOřechy vlašské
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
9 g
Cukr
124 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci svaříme s cukrem. Grapefruit oloupeme, rozdělíme na dílky a marinujeme v cukrovém rozvaru asi 2 hodiny.
  • 2
    Potom dílky osušíme a obalíme v rozpuštěné čokoládě smíchané s tukem a posypeme nasekanými ořechy. Když čokoláda ztuhne, ovoce znovu protáhneme rozpuštěnou čokoládou, aby obalila i ořechy.
  • 3
    Před podáváním dezert pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.