Gratinovaná jarní zelenina v bylinkovém sabayonu
70 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
 - 5špetekSůl
 - 1špetkaKmín celý
 - 200gramůMrkev kořen
 - 200gramůChřest zelený
 - 200gramůHrášek
 - 250gramůKedlubna
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaCukr krupice
 - 800mililitrůVývar zeleninový
 - 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 80mililitrůVíno bílé
 - 300gramůKvěták
 - 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
 - 1lžičkaOcet vinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě s kmínem vaříme omyté brambory ve slupce přibližně 20 minut. Mezitím omyjeme zeleninu, očistíme, nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky. Oloupané brambory udržujeme teplé. Předehřejeme gril. V hrnci na rozpuštěném másle se špetkou soli a cukru prudce opečeme zeleninu. Přilijeme zeleninový vývar, v zakrytém hrnci vaříme 10 minut při nižší teplotě.
 - 2Ve vodní lázni ušleháme ze žloutků, octa a bílého vína lehký krém. Dochutíme sekanými bylinkami(kerblík, kopr, estragon) a solí.
 - 3Brambory a zeleninu vložíme na hluboké talíře, přelijeme bylinkovým sabayonem a grilujeme na rozpáleném grilu 3 - 4 minuty, až docílíme světle hnědého zbarvení pokrmu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.