Gratinovaná treska po orientálsku
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaKari koření
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusCuketa
 - 1kusPaprikové lusky čerstvé
 - 4kusyŽampiony čerstvé
 - 3lžíceVíno bílé
 - 4lžíceSýr balkánský
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1špetkaKoriandr mletý
 - 1kusCibule
 - 800gramůFilé z aljašské tresky
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2stroužkyČesnek
 - 1decilitrOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce smíchané s kari kořením a opečeme na rozpáleném oleji. Porce rozložíme do pekáčku.
 - 2Na oleji restujeme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu a papriku, vše krátce podusíme. Přidáme oloupané, na plátky rozkrájené žampiony, koriandr, petrželku a přilijeme víno. Necháme přejít varem.
 - 3Směs rozdělíme na porce filé, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
 - 4Podáváme s plátky citronu a vařenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.