Gratinované brambory se zeleninou a žampiony
40 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničné klíčky
- 2litryVoda pitná
- 700gramůKapusta kadeřavá
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 4decilitryVývar zeleninový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůOlej slunečnicový
- 20gramůCeler - nať
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelená vyloupaná pšeničná zrna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 20 minut. Scedíme je a necháme okapat.
- 2Kadeřavou kapustu očistíme od poškozených listů. Oddělíme, vložíme je na 3 minuty do vroucí, špetkou solí osolené vody. Scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
- 3Brambory, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme je na dno máslem vymazané pečicí formy. Osolíme, opepříme, posypeme na jemné plátky nakrájeným česnekem a zalijeme zeleninovým vývarem. Na brambory položíme okapanou kapustu.
- 4Cibuli oloupeme, žampiony sloupneme, nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Dochutíme solí, pepřem, posypeme drobně nasekanou celerovou natí, vložíme okapané pšeničná zrna, promícháme, stáhneme ze sporáku a vmícháme žloutky.
- 5Připravenou směs rozetřeme na brambory a kapustu. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.