Gratinované brambory se zeleninou a žampiony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelená vyloupaná pšeničná zrna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 20 minut. Scedíme je a necháme okapat.
  • 2
    Kadeřavou kapustu očistíme od poškozených listů. Oddělíme, vložíme je na 3 minuty do vroucí, špetkou solí osolené vody. Scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Brambory, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme je na dno máslem vymazané pečicí formy. Osolíme, opepříme, posypeme na jemné plátky nakrájeným česnekem a zalijeme zeleninovým vývarem. Na brambory položíme okapanou kapustu.
  • 4
    Cibuli oloupeme, žampiony sloupneme, nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Dochutíme solí, pepřem, posypeme drobně nasekanou celerovou natí, vložíme okapané pšeničná zrna, promícháme, stáhneme ze sporáku a vmícháme žloutky.
  • 5
    Připravenou směs rozetřeme na brambory a kapustu. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.