Gratinovaný fenykl
55 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyFenykl sladký - hlíza
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Lučina - termizovaný
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceSýr Gouda 45%
- 125mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.
- 2Vývar necháme vzkypět s mlékem, přidáme připravený fenykl a pod pokličkou vaříme přibližně 10 minut.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní plátky fenyklu a poklademe je česnekem, utřeným se solí. Podle chuti opepříme a povrch potřeme Lučinou rozkvedlanou se smetanou. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.