Gratinovaný květák po římsku
65 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusKvěták
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceStrouhanka
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkySolamyl
- 1lžíceBazalka
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rozebereme jej na růžičky, urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme strouhankou.
- 2Vývar přivedeme do mírného varu, zašleháme do něj smetanu, rozmíchanou se žloutky a Solamylem, necháme přejít varem. Ihned odstavíme. Poté zašleháme máslo, omáčku vychladíme, přidáme do ní nastrouhaný sýr a na nudličky nakrájenou šunku.
- 3Připravenou omáčkou přelijeme květák a zapečeme v rozpálené troubě. Hotový pokrm posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
- 4Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.