Gratinovaný plněný květák
55 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka.
- 2Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky.
- 3Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.