Grilovaná bageta s mozzarellou
15 min.

Ingredience
- 4kusyBageta
- 200gramůRajčata
- 70mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůTymián čerstvý
- 130gramůMozzarella
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř a každý plátek bohatě natřeme z obou stran touto směsí. Mezi jednotlivé krajíce vložíme vždy plátek mozzarelly a celou bagetu znovu sestavíme dohromady a natřeme česnekovou směsí. Zabalíme pevně do alobalu, aby se bageta nerozložila a pečeme na grilu 5 minut. Pomocí rukavic horkou bagetu rozbalíme a ještě dalších 5 minut grilujeme jen položené na alobalu. Podáváme horké, vždy každou porci s plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.